top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

4+1 ονειρεμένα ταξίδια στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα !


Η μαγευτική Βιέννη, το νεανικό και πάντα φτηνό Μπάνσκο, η μαγεμένη Πράγα, το Παρίσι. Αχ, Ευρώπη, είσαι ωραία τα Χριστούγεννα, και ένα ταξιδάκι εορταστικό δεν θα μας χάλαγε από ποτέ.

Από τιμές τι παίζει όμως;

Κάτι γίνεται, αν κλείσεις μάλιστα εγκαίρως, θα επωφεληθείς από τις early bird τιμές που πάμφτηνες δεν τις λες, όμως Χριστούγεννα είναι, και όσο ο Άγιος με τα μούσια προβάρει την κόκκινη στολή του τόσο τα κόστη αυξάνονται.

Τι λες; Πάμε ένα ταξιδάκι; Κάντε κράτηση σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα με τη Skyscanner https://bit.ly/3TqnnSB

Η χριστουγεννιάτικη απόχρωση της Βιέννης μπορεί να εκφραστεί μόνο με μια λέξη… ρομαντισμός. Στολισμένες χριστουγεννιάτικες αγορές που απλώνονται σε διάφορα σημεία της πόλης, πολύχρωμα ζαχαρωτά και ζεστό χριστουγεννιάτικο κρασί, ιστορικά καφέ με αυθεντικό βιεννέζικο καφέ και πολυτελή εστιατόρια που καθιστούν ένα τοπίο κυριολεκτικά ειδυλλιακό για επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ωστόσο, αν προτιμάς μια λιγότερο κοσμική απόδραση στην Αυστρία, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς το Σάλτσμπουργκ για το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο του και την απαστράπτουσα πλατεία του Mozzart.


Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας έχει να σου προσφέρει βαυαρικές μπιραρίες, καλό φαγητό και φανταχτερή ζωή, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων μιας και οι χριστουγεννιάτικες αγορές παραμένουν πιστές στη γερμανική γαστρονομία και παράδοση. Το Μόναχο είναι και θα είναι σημείο κατατεθέν για τις πιο “φανταχτερές” γιορτές.


Η απαράμιλλη ομορφιά της Βουδαπέστης συντροφεύει ντόπιους και μη όλες τις εποχές του χρόνου. Τον Δεκέμβριο όμως ενισχύεται από ένα παραμυθένιο μείγμα ζεστών ροφημάτων, γευστικών εδεσμάτων, χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και συναυλιών. Κάνε πατινάζ στο παγοδρόμιο,  χάσου στα στενά των υπαίθριων αγορών και ζήσε τη μαγεία μέσα από παραστάσεις μπαλέτου οι οποίες κόβουν την ανάσα.


Κατάλευκοι κύκνοι, βάφλες με μπόλικη ζάχαρη άχνη και αγάλματα απείρου κάλλους στολίζουν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τη ματιά του κάθε επισκέπτη. Αυτή η εκθαμβωτική πόλη υπόσχεται να σου αποκαλύψει τα δικά της Χριστούγεννα μέσα σε λίγες ημέρες. Περιηγήσου μεταξύ φεστιβάλ γλυπτών από πάγο, άμαξες και γευστικές σοκολάτες στον πιο ιδανικό προορισμό για νέα ζευγάρια.


Όνειρο ζωής  μικρών και μεγάλων. Πώς να μην είναι άλλωστε αφού το Ροβανιέμι υπόσχεται μια μαγευτική Χριστουγεννιάτικη πραγματικότητα που δύσκολα θα διαγραφεί από την μνήμη σου. Ο Αρκτικός κύκλος και τα χιονισμένα τοπία σε συνδυασμό με τις άφθονες δραστηριότητες κάνουν το όνειρο χιλιάδων επισκεπτών μια αξέχαστη πραγματικότητα. Κάντε κράτηση σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα με τη Skyscanner https://bit.ly/3TqnnSB

Commentaires


bottom of page