top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

4 νησιά για πιο φθηνές διακοπές χωρίς αυτοκίνητο!


Ένας εύκολος τρόπος για να περιορίσει κανείς το κόστος των καλοκαιρινών διακοπών, είναι να διαλέξουμε κάποιον προορισμό,όπου μπορούμε να μετακινηθούμε χωρίς αυτοκίνητο.

Είναι γεγονός ότι η επιλογή νησιών με φθηνή διαμονή βοηθάει για την περικοπή των εξόδων, ωστόσο αυτό που έχει πραγματικά εκτοξεύσει τα κόστη είναι οι τιμές της βενζίνης και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Έτσι, μια καλή λύση είναι να επιλέξουμε μικρά νησιά που είτε μπορούμε με τα πόδια είτε έχουν καλό δίκτυο συγκοινωνίας, προκειμένου να γλιτώσουμε το κόστος της μεταφοράς του πλοίου καθώς και εκείνο της βενζίνης.



Κάντε κράτηση σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα με τη Skyscanner https://bit.ly/3TqnnSB


Γαύδος

Το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης είναι και ο ιδανικός προορισμός για όλους όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα, προσφέροντας ηρεμία και ελευθερία μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Πρόκειται για ένα μικρό νησί, με πολλά μονοπάτια που συνδέουν τις παραλίες μεταξύ τους και τα οποία μπορείτε σε λίγες ώρες να τα διασχίσετε με τα πόδια ή και με ποδήλατο. Πέρα από την οικονομία στη βενζίνη, όμως, θα δείτε ότι και στη διαμονή οι τιμές είναι αρκετά λογικές, με τα περισσότερα καταλύματα να κοστίζουν γύρω στα 50 με 70 ευρώ τη βραδιά.


Ανάφη

Ένα από τα πιο ωραία -και μποέμ- νησιά του Αιγαίου για ήρεμες διακοπές είναι η Ανάφη, η οποία μαγεύει τους επισκέπτες με τις παρθένες παραλίες της και την κουκλίστικη Χώρα, με την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά της.

Το νησί είναι μικρό και έχει πολλά χαριτωμένα μονοπάτια, επομένως μπορείτε άνετα να το γυρίσετε με τα πόδια, ενώ υπάρχει και ΚΤΕΛ για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν τις πιο απομακρυσμένες παραλίες. Όσον αφορά τη διαμονή, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου μπορείτε να βρείτε δίκλινα από 50 μέχρι και 80 ευρώ τη βραδιά.


Αγκίστρι

Το Αγκίστρι είναι ο απόλυτος προορισμός εάν θέλετε να κάνετε οικονομικές διακοπές, καθώς τα πάντα είναι φθηνά: από τη μεταφορά σας (οι τιμές των εισιτηρίων από Πειραιά ξεκινούν στα 13 ευρώ περίπου) μέχρι και τη διαμονή (άνετα βρίσκετε δωμάτια με 30 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο).

Στο μικρό αυτό νησάκι θα ξεχάσετε τι πάει να πει αυτοκίνητο, καθώς μπορείτε να φτάσετε στις διάσημες παραλίες μέσα από τα κρυφά, καταπράσινα μονοπάτια του.

Κάντε κράτηση σε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και αυτοκίνητα με τη Skyscanner https://bit.ly/3TqnnSB

Κίμωλος

Ένα ηφαιστειογενές νησί με θερμές πηγές και γαλαζοπράσινα νερά σας περιμένει στις Κυκλάδες, προσφέροντας επιλογές τόσο για τους μεγαλύτερους όσο και τους νεότερους ταξιδιώτες.

Την Κίμωλο αν την επισκεφθείτε σίγουρα δεν θα την ξεχάσετε ποτέ και σίγουρα θα θελήσετε να ξαναθαυμάσετε τα σεληνιακά τοπία της, καθώς και τη γραφική Χώρα από την οποία πραγματοποιούνται τακτά δρομολόγια προς τις περισσότερες παραλίες.

Comments


bottom of page