top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

GeoGastronomy: Η εταιρεία της Θεσσαλονίκης που προωθεί τον τουρισμό γαστρονομικά!


Ο Γιώργος Παλησίδης, οραματιστής με πολυσχιδή πορεία σπουδών στην τουριστική βιομηχανία, ανέδειξε ένα κενό στην αγορά των ταξιδιωτικών εμπειριών. Κατανοώντας την αυξανόμενη περιέργεια των ταξιδιωτών για νέες, πλούσιες εμπειρίες, εστίασε στη συνάντηση της τουριστικής εμπειρίας με τη γαστρονομία, την τοπική διατροφή και τον πολιτισμό του κάθε τόπου. Το 2009, δημιούργησε την GeoGastronomy στη Θεσσαλονίκη, αφοσιώντας τον εαυτό του στην εξερεύνηση και ενίσχυση της γαστρονομικής κληρονομιάς. Αξιοποιώντας την κινητικότητα των ντόπιων παραγωγών, ανέδειξε την ποικιλία των τοπικών πρώτων υλών, τόσο σε αρχική όσο και σε επεξεργασμένη μορφή.

Η GeoGastronomy, με παρουσία στη Βόρεια Ελλάδα και το Ιόνιο, συνεργάζεται στενά με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού. Προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη για τη δημιουργία ταυτότητας τουρισμού, χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία εμπειρίας.

Ανάμεσα σε αυτά, τα θεματικά μενού που αναδεικνύουν την πολυμορφία της τοπικής γαστρονομίας, τα σποτ που αναδεικνύουν το γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής και οι χάρτες εμπειρίας που προσφέρουν ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες.



Στα επόμενα σχέδια της GeoGastronomy είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας ελληνικών τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως το κρασί, το τυρί, η ελιά και το ελαιόλαδο, μέσω διεθνούς δικτύωσης, διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών, b2b συναντήσεων και άλλων εξωστρεφών δράσεων. Άλλωστε, όπως λέει ο Γιώργος Παλησίδης, αυτό επιθυμούν πλέον οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, αλλά και οι φορείς.   

Comentarios


bottom of page