top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Έλληνας Influencer μας παροτρύνει να επισκεφτούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας!


Η κεντρική Μακεδονία αποτελεί μέρος της βορειότερης και μεγαλύτερης γεωγραφικής ενότητας της Ελλάδας, της Μακεδονίας. Η περιφέρεια καταλαμβάνει έκταση 18.811 τ.χμ. και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 1.792.069 κατοίκους, σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη απογραφή της ΕΣΥΕ (2021).

Προς βορρά συνορεύει με την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Βουλγαρία. Συνορεύει επίσης με τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Α), Δυτικής Μακεδονίας (Δ) και Θεσσαλίας (ΝΔ). Το νότιο κομμάτι βρέχεται από τους κόλπους Θερμαϊκό, Τορωναίο, Σιγγιτικό και Στρυμονικό - οι τρεις πρώτοι ανήκουν στο Αιγαίο και ο τέταρτος στο Θρακικό Πέλαγος.

Μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι η Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας είναι συγκεντρωμένο σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της. Άλλες πόλεις είναι οι Σέρρες, η Κατερίνη, η Βέροια και τα Γιαννιτσά. Ο Αντώνης Λειβαδιώτης ( Antonis_leiv) μας παροτρύνει μέσω του Instagram του να ταξιδέψουμε στην Κεντρική Μακεδονία και να γευτούμε τοπικά προϊόντα. Ο γνωστός travel Influencer Αντώνης Λειβαδιώτης ( Antonis_leiv) μας προτείνει να δοκιμάσουμε από μπακαλιάρο σκορδιαλιά μέχρι το ιδιαίτερο χαλούμι με τσουρέκι, τρούφα ημέρας στην Πιερία, σαρμαδάκια της Χαλκιδικής, εκλεκτά παλαιωμένα τσίπουρα των Σερρών και Χαλκιδικής, εξαιρετικά κρασιά ΠΟΠ στην Ημαθία και τη Γουμένισσα του Κιλκίς, όπως το περίφημο Ξινόμαυρο Νάουσας, αλλά και Μαλαγουζιές διαφόρων terroir και χρονολογιών, dry aged μοσχάρι Βεροίας, πίτες στο Λιτόχωρο αλλά και τα καταπληκτικά βουβαλίσια κρέατα και ολόφρεσκες πέστροφες στα χωριά των Σερρών και συγκεκριμένα στην Κερκίνη, Ροδόπολη και Άνω Πορόϊα, ακτινίδια Πιερίας και ρόδια Πέλλας. Δείτε τις αναρτήσεις:



Commentaires


bottom of page