top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Η καλύτερη Travel Blogger από την Τσεχική Δημοκρατία! @Hamiczech


Είμαι η Hamiczech – ταξιδιωτικός blogger από την Τσεχική Δημοκρατία. Μου Το ψευδώνυμο είναι συντομογραφία του πραγματικού μου ονόματος και της χώρας μου. Μου άρεσαν τα ταξίδια από τότε που ήμουν παιδί, όταν με πήραν οι γονείς μου πολλές φορές στη Γιουγκοσλαβία, στο έδαφος της σημερινής Κροατίας. Κοιμηθήκαμε μέσα κατασκηνώσεις, σε σκηνές, δεν είχαμε χρήματα για ξενοδοχεία. Αλλά δεν μας ένοιαζε χαιρόμασταν που βρισκόμαστε στη θάλασσα. Γι' αυτό πιθανώς η Κροατία εξακολουθεί να είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες. Όποτε μυρίζω το άρωμα από πεύκα και σύκα, θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια. Πριν από το 1989 ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να ταξιδέψουμε. Υπήρχαν μόνο 5 ταξίδια πρακτορεία στην πρώην Τσεχοσλοβακία. Οι περισσότεροι Τσεχοσλοβάκοι παρέμειναν Οι διακοπές στη χώρα τους, το ταξίδι στο εξωτερικό ήταν πολύ περίπλοκο επεξεργάζομαι, διαδικασία. Αν κάποιος κατάφερνε να ταξιδέψει, ο στόχος ήταν διακοπές στις χώρες του σοσιαλιστικού μπλοκ (Ανατολική Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία). Χρειαζόταν μια επιστολή πρόσκλησης προς τη Σοβιετική Ένωση ή την Πολωνία. Και η Γιουγκοσλαβία (Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας σχηματίστηκε από τα σημερινά κράτη Μαυροβούνιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Βορεια Μακεδονία, Σερβία και Σλοβενία) απαγορευόταν στην πλειοψηφία των πολιτών της Η Τσεχοσλοβακία εκείνη την εποχή άρχισε να βρίσκεται πολύ κοντά στα δυτικά και έτσι έγινε επικίνδυνος προορισμός. Μετά τη Βελούδινη επανάσταση το 1989 τα σύνορά μας με γειτονικές χώρες άνοιξε. Ταξιδέψαμε πολλά, αλλά κυρίως δεν είχαμε χρήματα για ξενοδοχεία και για τα εστιατόρια, μας ήταν πολύ ακριβό. Οι Τσέχοι ήταν γνωστοί ως α έθνος παρασκευαστών πατέ (κονσέρβες). Και τώρα? Είμαστε έθνος ταξιδιωτών. Μένουμε σε ξενοδοχεία, απολαμβάνουμε μια χαρά τραπεζαρία. Τι μεγάλο άλμα! Αλλά πήρε λίγο χρόνο. Επιστροφή στις δικές μου αναμνήσεις. Κάνω σκι από δύο χρονών. Και μου αρέσει μέχρι σήμερα, μόλις άλλαξα σκι για snowboard όταν ήμουνα νεαρός. Δεν είδα τις (ιταλικές) Άλπεις για πρώτη φορά μέχρι το 2001 και νόμιζα ότι ήμουν στον παράδεισο. Περιποιημένες πίστες σκι, αναβατήρες και καλώδιο αυτοκίνητα, χωρίς ουρές, κυρίως όμορφος καιρός... Αυτό θα μπορούσα μόνο να ονειρευτώ εδώ την εποχή εκείνη. Μετά πηγαίναμε στις Άλπεις κάθε χρόνο και σταμάτησα να απολαμβάνω κάνοντας σκι στην Τσεχία, δεν έχουμε τόσο ψηλά βουνά, ούτε τέτοια συνθήκες χιονιού όπως η Αυστρία ή η Ιταλία, που με χάλασαν εντελώς :) Σήμερα, το οι πίστες στην Τσεχία έχουν περιποιηθεί, πολλά επενδύονται στο σκι περιοχές, αλλά οι ουρές παρέμειναν ως επί το πλείστον.




Αργότερα, όταν σπούδασα στο πανεπιστήμιο, οι φίλοι μου και εγώ το είχαμε ευκαιρία να επισκεφθείτε τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τη Φλόριντα, για εργασία και ταξίδια. Το ήταν μόλις καλοκαίρι όταν ο τυφώνας Κατρίνα έπληξε τις ΗΠΑ, έτσι πρέπει να ήταν 2005. Δεν είναι ωραίο όταν η τηλεόραση αρχίζει να χτυπάει και ο τίτλος τρέχει: πρόσεχε, έρχεται τυφώνας! Και δεν έχετε ιδέα τι να κάνετε. Μας κάλεσαν οι μητέρες να δούμε αν ζούσαμε, πέθαιναν από φόβο. Ήμασταν τυχεροί που το μέρος όπου μείναμε επηρεάστηκε μόνο οριακά. Δουλεύαμε ως υπηρέτριες σε ένα ξενοδοχείο εκείνη την εποχή. Μάλλον δεν καταλαβαίνεις πώς είναι δύσκολο μέχρι να προσπαθήσεις, και τι χάος μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι πολυτελές δωμάτιο ξενοδοχείου (για παράδειγμα, κάποιος αποφάσισε να κάνει μια παραλία σε α μαρμάρινο μπάνιο και πασπαλισμένη άμμος σε όλο το ντους). Από τότε, εγώ Αφήστε πάντα μια συμβουλή για τις υπηρέτριες και προσπαθήστε να διατηρείτε το δωμάτιο όσο τακτοποιημένο δυνατόν.





Επειδή τα ταξίδια είναι το μεγάλο μου χόμπι, αποφάσισα να δημιουργήσω έναν ταξιδιωτικό λογαριασμό Instagram και να μοιραστώ τις ταξιδιωτικές μου εμπειρίες και συστάσεις. Και οι άνθρωποι άρχισαν να με ακολουθούν. Με αυτόν τον τρόπο, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους θαυμαστές μου που παρόλο που δεν είμαι διάσημος, με ακολουθούν σε τόσο μεγάλο νούμερο, χαίρομαι όταν κάποιος εκτιμά τη δουλειά μου. Δεδομένου ότι το Instagram είναι κυρίως για κοινή χρήση φωτογραφιών, άρχισα να γράφω και ένα blog www.hamiczech.tips στα Τσεχικά και Αγγλικά ώστε αν κάποιος ενδιαφέρεται στο θέμα, μπορούν να διαβάσουν περισσότερες πληροφορίες. Κυρίως γράφω αναλυτικά κριτικές για ξενοδοχεία που έχω επισκεφτεί και συμμετέχω στην προώθηση ξενοδοχεία, οπότε αν εργάζεστε ως PR σε αυτόν τον κλάδο και σας αρέσει η δουλειά μου, μην το κάνετε διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Αλλά γράφω και για τα επισκέψιμα μέρη σε κάθε λεπτομέρεια. Δεδομένου ότι έχω τη δική μου επιχείρηση, δεν μπορώ να αφοσιωθώ στο blogging όσο κι αν θέλω, είναι πολύ χρονοβόρο, αλλά προσπαθώ να γράψω 1-2 άρθρα ένα μήνα. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα άρθρα θα βοηθήσουν κάποιον να αποφασίσει αν θα το κάνει πάει ή όχι. Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε αγαπητοί μου λάτρεις των ταξιδιών και Happy Travels!


Instagram: @hamiczech

Facebook: @hamiczech.tips

Comments


bottom of page