top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Νίκος Γιαννόπουλος: «Η ζωή είναι πολύ συναρπαστική αυτή τη στιγμή»


Σχεδόν 3.000 άτομα γέμισαν το Melbourne’s Palais Theatre μια κρύα νύχτα στα τέλη Σεπτεμβρίου για την παγκόσμια πρεμιέρα του Wog Boys Forever, της τελευταίας ταινίας του κωμικού Νίκου Γιαννόπουλου.

Μόλις ο Γιαννόπουλος βγήκε στη σκηνή με το χαρακτηριστικό μαύρο δερμάτινο μπουφάν του, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκρότημα. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν εύκολα για τον Nick, με τα lockdowns Covid να πλήττουν σκληρά τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, ωστόσο έκανε το καλύτερο της κατάστασης και απέδωσε πολύ καλά! «Πήρα μια απόφαση μόλις ξεκίνησαν τα lockdown στη Μελβούρνη να μην κάθομαι και να μην κάνω τίποτε άλλο παρά να είμαι παραγωγικός και να τελειώσω το σενάριο για την τρίτη ταινία wog boy».

Η συνεργάτιδά μας Δέσποινα Καρπάθιου μίλησε με τον κ. Γιαννόπουλο για τη ζωή του και την κωμωδία. Πώς είσαι Νίκο; Γεια, είμαι φανταστικά. Ευχαριστώ για την ερώτηση. Ανυπομονώ για την κυκλοφορία της νέας ταινίας wog boy. Η ζωή είναι πολύ συναρπαστική αυτή τη στιγμή. Συγχαρητήρια για την πρεμιέρα του Wog Boys Forever που θα κυκλοφορήσει στις 22, πώς νιώθετε; Ήταν μια υπέροχη εμπειρία να φτιάξω το Wog Boys Forever. Ένιωσα πολύ τυχερός που μπόρεσα να ξαναεπισκεφτώ έναν χαρακτήρα που έχει γίνει τόσο εμβληματικός στην ιστορία του κινηματογράφου της Αυστραλίας. Το καλύτερο μέρος ήταν ότι μπόρεσα να ξαναμπεί στη ζωή του Steve 12 χρόνια από την τελευταία φορά που τον είδαμε. Σύντομα βλέπουμε ότι έχει ακόμα στοιχεία του παλιού Steve αλλά υπάρχουν επίσης τόσα πολλά που έχουν αλλάξει πάνω του. Χρειάστηκε να μάθει μερικά πολύ πολύτιμα μαθήματα ζωής στην πορεία.

Αυτή η ταινία βρίσκει τον Steve στα μέσα της ζωής του, ακόμα ελεύθερο και εργάζεται ως οδηγός ταξί. Είναι μια αποχώρηση από την τελευταία φορά που τον είδαμε στη Μύκονο να χορεύει τον Ζορμπά, να σπάει πιάτα και να είναι πολύ ερωτευμένος με μια όμορφη Ελληνίδα, τη Ζωή. Αλλά όταν βλέπουμε για πρώτη φορά τον Steve στην ταινία, όλα φαίνεται να είναι όπως παλιά. Είναι μοναχικός και έχει χάσει σχεδόν το «wogboy» mojo του μέχρι που μια μέρα μια παλιά φλόγα από το παρελθόν του, ο Cleo πηδά στο ταξί. Ο Steve συνειδητοποιεί γρήγορα ότι έκανε ένα τεράστιο λάθος με την Cleo και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι αυτή που ξέφυγε. Συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος για να πάρει ό,τι πίσω της και να αντιμετωπίσει τους νέους εχθρούς του, που θέλουν να τον καταστρέψουν, είναι να ξαναβρεί με κάποιο τρόπο εκείνο τον παλιό Steve mojo και να πάρει πίσω τις υπερδυνάμεις του «wogboy». Πώς επηρέασε η πανδημία την καριέρα σας; Αποφάσισα μόλις ξεκίνησαν τα lockdown στη Μελβούρνη να μην κάτσω απλώς να σημειώνω, αλλά να είμαι παραγωγικός και να τελειώσω το σενάριο της τρίτης ταινίας με το wogboy. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω γιατί με κράτησε σε μια θετική ψυχική κατάσταση και μου έδωσε κάτι να περιμένω με ανυπομονησία όταν τελείωσαν όλα. Λυπάμαι πολύ για τον θάνατο του πατέρα σου, ας αναπαυθεί εν ειρήνη. Πώς ήταν τα γυρίσματα της ταινίας εκείνη την περίοδο της ζωής σας; Ο πατέρας μου πέθανε αφού είχα τελειώσει το σενάριο και πριν ξεκινήσουμε τα γυρίσματα. Του μιλούσα για τη νέα ταινία και για το τι επρόκειτο να είναι. Κάθε φορά που γελούσε με κάτι μου έδινε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει πάει σε όλες τις πρεμιέρες ταινιών μου και σίγουρα δεν θα νιώθω το ίδιο χωρίς αυτόν δίπλα μου σε αυτό το πνέ. Ξέρω όμως ότι θα κοιτάζει από ψηλά και ότι περπατάει πάντα δίπλα μου.

Έχετε κάποιους φανταστικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και αναρωτιούνται αν θα γυρίσετε ποτέ άλλη ταινία Wog boys στην πατρίδα; Αγαπώ πολύ την Ελλάδα και είμαι τακτικός επισκέπτης εδώ και πολύ καιρό. Ήταν ένα απόλυτο όνειρο που έγινε πραγματικότητα να κάνω το The Kings Of Mykonos ως αυστραλιανή ταινία στην Ελλάδα με Αυστραλούς και Έλληνες ηθοποιούς. Ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου. Ξέρω ότι η ταινία ήταν πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα – εξακολουθούν να την προβάλλουν στους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε 6 μήνες περίπου – κάτι που είναι πραγματικά εκπληκτικό. Το θέμα είναι όμως ότι λόγω του ευρώ είναι πολύ ακριβό να γυρίσεις μια ταινία στην Ευρώπη, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Αν βρω τα χρήματα και την υποστήριξη, θα ήθελα πολύ να επιστρέψω εκεί μια μέρα και να γυρίσω μια άλλη ταινία. Πώς ήταν τα γυρίσματα με τον Sooshi Mango; Είδα για πρώτη φορά τα παιδιά στο διαδίκτυο το 2016 και τους κάλεσα για να πιούμε έναν καφέ μαζί τους, καθώς εντυπωσιάστηκα από το ακατέργαστο ταλέντο τους σε εκείνη τη φάση. Τους ζήτησα λοιπόν να είναι μαζί μου σε μια επίδειξη «Wogs At Work» το 2017. Ήταν πολύ επιτυχημένο και έμαθαν πάρα πολλά καθώς δεν είχαν ξαναπάει σε σκηνή μπροστά σε ζωντανό κοινό. Κάναμε μαζί μια δεύτερη σκηνική παράσταση που ονομάζεται «StarWogs» το 2018 με τη Μαίρη Κούστα στο καστ επίσης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η αυτοπεποίθησή τους είχε προχωρήσει πολύ και νομίζω ότι αυτό ήταν το σόου με το οποίο συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν μια επιτυχημένη καριέρα μόνοι τους. Το οποίο έχουν. Ήταν υπέροχο να δουλέψω μαζί τους στην ταινία. Είναι πολύ αστείοι σε αυτό και νομίζω ότι το κοινό θα τους λατρέψει. Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια Νίκο; Μπορείτε να μοιραστείτε κάποια επερχόμενα έργα μαζί μας; 5 χρονια! Ουάου! Λοιπόν, ας δούμε ελπίζω να ζω σε ένα ωραίο απλό σπίτι σε ένα ελληνικό νησί κοντά σε μια παραλία, περιτριγυρισμένο από όλους τους ανθρώπους που αγαπώ, ζώντας μια απλή ζωή με τον ελληνικό τρόπο. Όπα! Ήρθε η ώρα για άλλη μια φορά ο Steve να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι, «Όπου υπάρχει γουόγκ, πάντα υπάρχει τρόπος». YouTube full trailer: https://youtu.be/dA8kVEiEpe4

Comentários


bottom of page