top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Ο Αντώνης Λειβαδιώτης μας ταξιδεύει στη μαγευτική Τουρκία!


Ψάχνετε έναν προορισμό για πολυήμερες διακοπές ο οποίος θα σας προσφέρει συνάμα την περιπέτεια και την πλήρη χαλάρωση; Μην ψάχνετε πέρα από τη Τουρκία! Ο Αντώνης Λειβαδιώτης (@antonis_leiv), μέσα από τους λογαριασμούς του, προβάλλει τις ομορφιές της Τουρκιάς καθώς συνεργάζεται με τον Οργανισμό Τουρισμού της Τουρκίας. Πάμε να αναβιώσουμε και εμείς ένα υπέροχο ταξίδι στην γειτονική χώρα Τουρκία!

Κλειστέ αεροπορικά εισιτήρια και τα καλυτέρα ξενοδοχεία στις χαμηλότερες τιμές: https://bit.ly/3TqnnSB H Κωνσταντινούπολη, η πολυσύχναστη μητρόπολη της Τουρκίας, είναι μια πόλη γεμάτη γοητεία, όπου το παρελθόν συμβαδίζει με το παρόν και κάθε βήμα φέρνει στο φως ένα λείψανο περασμένων εποχών. Στο σταυροδρόμι δύο ηπείρων - Ευρώπης και Ασίας - αυτή η εντυπωσιακή πόλη έχει απορροφήσει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Με τα όμορφα ιστορικά ορόσημα, την πεμπτουσία της κουζίνας, τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, τα φεστιβάλ τέχνης και τη μουσική, τον εορτασμό της πίστης, τους λαβύρινθους αγορών και τις στοές για ψώνια , η καρδιά της Κωνσταντινούπολης που χτυπά και η ψυχή του Βοσπόρου κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Maiden's Tower είναι το όνειρο ενός ταξιδιώτη. Η Bozcaada (Τένεδος) είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένα νησί στο Αιγαίο, διάσημο για τα ευαίσθητα κρασιά, τους γαστρονομικούς θησαυρούς και τον υπέροχο, ηλιόλουστο και θυελλώδη καιρό του. Με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα λευκά σπίτια και τις λιχουδιές, η Bozcaada εμπνέει τους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα. Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, η Bozcaada – γνωστή ως Τένεδος στην αρχαιότητα – το νησί έχει μια αμπελουργική κληρονομιά 3.000 ετών που φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Τα στοιχεία αυτής της μακράς κληρονομιάς βρίσκονται στα σταφύλια που απεικονίζονται στα νομίσματα της Τενέδου που κόπηκαν τον 5ο αιώνα π.Χ., και σε γραπτές πηγές από την Ιλιάδα του Ομήρου έως το Βιβλίο των Ταξιδιών του Οθωμανού εξερευνητή του 17ου αιώνα Evliya Çelebi. Οι βόρειοι άνεμοι που προκάλεσε η Μητέρα Φύση έχουν κάνει αυτό το μικρό νησί ιδανικό για καλλιέργεια αμπέλου. Çanakkale ή Δαρδανέλλια είναι πόλη και λιμάνι της Τουρκίας στην επαρχία Τσανάκκαλε στη νότια ακτή των Δαρδανελίων στο στενότερο σημείο τους. Ο πληθυσμός της πόλης είναι 195.439. Το Τσανάκαλε είναι το κοντινότερο μεγάλο αστικό κέντρο στην αρχαία πόλη της Τροίας, η οποία (μαζί με την αρχαία περιοχή της Τρωάδας) βρίσκεται επίσης εντός της επαρχίας Τσανάκκαλε. Το ξύλινο άλογο από την ταινία Troy του 2004 εκτίθεται στην προκυμαία του Τσανάκαλε.

Σήμερα το Τσανάκαλε είναι η κύρια βάση για επισκέψεις στα ερείπια της Τροίας και στα νεκροταφεία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Καλλίπολη. Ιδιαίτερα γύρω στις 18 Μαρτίου και στις 25 Απριλίου (Ημέρα ANZAC), όταν γίνονται σημαντικοί εορτασμοί των δύο διαφορετικών ερμηνειών των γεγονότων του πολέμου, η πόλη γεμίζει με επισκέπτες και κάθε δωμάτιο ξενοδοχείου είναι πιθανό να κλείσει για μήνες νωρίτερα.

コメント


bottom of page