top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Ο οδηγός γαστρονομίας Gault&Millau 2024 - Η Σερβία γιορτάζει την αποκορύφωση της γαστρονομίας


Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός "Gault&Millau", σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Σερβίας, στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στο Βελιγράδι, γιόρτασε τα κορυφαία εστιατόρια και τα γαστρονομικά ταλέντα σε ολόκληρη τη Σερβία. Αυτή η ετήσια εκδήλωση, που αποτελεί την απόλυτη κορυφή στον κόσμο της γαστρονομίας, συγκέντρωσε την ελίτ της γαστρονομίας και των γαστρονομικών ενθουσιαστών από τη χώρα και την περιοχή.

Ο "Gault&Millau" αποτελεί οδηγό μέσω της εξαιρετικής γαστρονομικής προσφοράς της Σερβίας, με τις "καπέ" να απονέμονται σε διάφορες κατηγορίες που αναδεικνύουν εξαιρετικά ταλέντα και κορυφαία εστιατόρια στον τομέα της γαστρονομίας.

Στην αρχή της προώθησης του γαστρονομικού οδηγού "Gault&Millau", απευθύνθηκαν στους παρευρισκόμενους η διευθύντρια του "Gault&Millau" Σερβίας κυρία Mira Šemić, η διευθύντρια του Οργανισμού Τουρισμού Σερβίας κυρία Marija Labović και ο κρατικός γραμματέας στο Υπουργείο Τουρισμού και Νεολαίας κύριος Uroš Kandić.




Οι υψηλότερες διακρίσεις, οι "Σκούφοι", απονεμήθηκαν στα εστιατόρια Fleur de Sel, Langouste, Salon 1905, Enso, Homa, JAM – Just A Maestro, La Pista, Project 72 Wine & Deli, Restoran 27, Restoran GIG, The Square, τα οποία ξεχώρισαν με την εξαιρετική τους δημιουργικότητα, την ποιότητα των φαγητών και την εξυπηρέτηση. Αυτά τα εστιατόρια έχουν γίνει συνώνυμα με τη γαστρονομική αριστεία και το κύρος της σερβικής κουζίνας.

Επιπλέον, απονεμήθηκαν βραβεία σε έξι μεμονωμένες κατηγορίες:




Καλύτερος σομελιέ: Ο αυτός πολύτιμος τίτλος απονεμήθηκε στον ειδικό Predrag Gavrilović (Legat 1903), ο οποίος με το πάθος του για τον οίνο και την ικανότητά του να συνδυάζει το κρασί με τα φαγητά ενθουσίασε την κριτική επιτροπή.

Καλύτερο POP: Αυτή η κατηγορία αναγνωρίζει το εστιατόριο PRETOP στο Ζεμούν, το οποίο κέρδισε τις καρδιές του κοινού με την αυθεντική του ατμόσφαιρα και τα νόστιμα, προσιτά πιάτα του.

Καλύτερος ζαχαροπλάστης: Ο εξαιρετικός ζαχαροπλάστης Zdravko Gavrilović (Hotel Square Nine), που ήταν στο επίκεντρο αυτής της κατηγορίας, αναγνωρίστηκε για τη φαντασία του και τις εξαιρετικές γλυκές δημιουργίες του.

Νέο ταλέντο: Αυτό το βραβείο απονεμήθηκε στο νέο ταλέντο στη γαστρονομία Anđela Risimić (Restoran Salon 5 A), η οποία ξεχώρισε με την εφευρετικότητά της και τη δεξιοτεχνία της στην κουζίνα.




Σεφ της παράδοσης: Βραβείο για τον Zoran Mrenjicu (Salaš kod stare dunje) που αντιπροσώπευσε καλύτερα την παραδοσιακή σερβική κουζίνα.

Σεφ του μέλλοντος: Αυτό το βραβείο απονεμήθηκε στον Uroš Ivošević (Restoran GIG), ο οποίος με την καινοτομία και την ορατότητά του κατάφερε να κατακτήσει την κριτική επιτροπή, αντιπροσωπεύοντας το μέλλον της γαστρονομίας.

Σεφ της χρονιάς: Ο τίτλος που απονεμήθηκε στον Nikola Stojaković (Fleur de Sel), του οποίου η εργασία, η δημιουργικότητα και η συνεισφορά του στη γαστρονομία ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.




Η φετινή εκδήλωση "Gault&Millau" δεν ήταν απλώς μια ευκαιρία για να γιορταστεί η κορυφαία γαστρονομική σκηνή στη Σερβία, αλλά και μια πλατφόρμα που προωθεί τον γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας και εμπνέει νέες γενιές επαγγελματιών της γαστρονομίας.

Comments


bottom of page