top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η viral εικόνα από το Γαλλία-Ιαπωνία -Ο πιο ψηλός και ο πιο κοντός του τουρνουά!


Μια φωτογραφία που θα μείνει στην ιστορία μάς χάρισε η τέταρτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.


Στο τουρνουά μπάσκετ και συγκεκριμένα στον αγώνα Γαλλία-Ιαπωνία, τέθηκαν αντιμέτωποι ο πιο ψηλός και ο πιο κοντός παίκτης του αθλήματος, χαρίζοντάς μας ένα ανεπανάληπτο καρέ.


Από τη μια ο Victor Wembanyama, ο πιο ψηλός παίκτης των Ολυμπιακών Αγώνων με ύψος 2,22 και από από την άλλη ο Yuki Togashi, ο πιο κοντός παίκτης του τουρνουά, με ύψος 1,67.


Το ματς έφερε τους δύο παίκτες αντιμέτωπους και, όπως θα δείτε, η διαφορά βγάζει... μάτι. Όπως έγραψε και η FIBA σε ανάρτησή της στο Instagram, πρόκειται για μία ιστορική φωτογραφία (historic photo) όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Togashi έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στην Ιαπωνία, αλλά έκανε ένα πέρασμα από τη γνωστή ως αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, τη σεζόν 2014-15. Μετά όμως από έναν τραυματισμό επέστρεψε στην Ιαπωνία, ξεκινώντας από τη σεζόν 2015-16 ως μέλος των Chiba Jets. Ο Ιάπωνας καταγράφει τη δεύτερη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς.


Από την άλλη πλευρά, ο Wembanyama κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο 20χρονος είχε μια ιστορική πρώτη σεζόν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο NBA. Μέτρησε 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 3,6 μπλοκ κατά μέσο όρο ανά αγώνα σε 71 αγώνες και κέρδισε το βραβείο «Rookie of the Year».


Μάλιστα, ο Γάλλος τερμάτισε δεύτερος στην ψηφοφορία για τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς στο NBA.


Για την ιστορία, η Γαλλία νίκησε στην παράταση με σκορ 94-90.

Comments


bottom of page