top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Ρωσίδα Influencer ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει 6 χρόνια φυλάκιση για χρήση του Instagram!





Μια Ρωσίδα Influencer με το όνομα Veronika Loginova ισχυρίστηκε ότι μπορεί να περάσει έως και έξι χρόνια στη φυλακή επειδή χρησιμοποιούσε το Instagram. Η 18χρονη έκανε ένα δημόσιο ξέσπασμα στη σελίδα της και εμφάνισε το έγγραφο που έστειλε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Vice News, παρά το γεγονός ότι η κυρία Loginova χρησιμοποιούσε τον λογαριασμό της αποκλειστικά για να συζητήσει θέματα σχετικά με τη μόδα και την ομορφιά, κατηγορήθηκε για «εξτρεμιστικές δραστηριότητες». Στο κοινωνικό δίκτυο, η influencer έχει περισσότερους από 550.000 ακόλουθους.

Σύμφωνα με τη ρωσική ΜΚΟ ψηφιακών δικαιωμάτων Roskomsvoboda, η κα Loginova είναι το πρώτο άτομο που διώκεται μετά την απαγόρευση από το ρωσικό δικαστήριο του Instagram και του Facebook για «εξτρεμιστικές» δραστηριότητες τον Μάρτιο, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.




Η ανάρτησή της στο Instagram, λέει: "Τώρα για τη διατήρηση του Instagram αντιμετωπίζω ποινή φυλάκισης 6 ετών. Καλημέρα, ξυπνήσατε στη Ρωσία. Και δεν συνηθίζουμε να μιλάμε για αυτό, αλλά εγώ θα το πω."




Η influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρισκόταν στο Παρίσι όταν έλαβε τηλέφωνο από τη μητέρα της που έλεγε ότι η αστυνομία είχε έρθει στο σπίτι της και την αναζητούσε. Η κ. Loginova έγραψε περαιτέρω, «17 Αυγούστου, βρίσκομαι στο Παρίσι, μια κλήση από τη μητέρα μου με τρεμάμενη φωνή: «Η αστυνομία ήρθε στο σπίτι μας και σας ψάχνει.» Αυτή τη στιγμή, ο 14χρονος αδερφός προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει γενικά και γιατί έχει δύο ενήλικες άνδρες να στέκονται στο διάδρομο με μια δήλωση. Μια δήλωση στην οποία, όπως αποδείχτηκε αργότερα, με απείλησαν με ποινή 6 ετών για χρήση του Instagram. Και τα λόγια ότι «ξεχωρίζω πάρα πολύ». Στα έγγραφα που ισχυρίστηκε ότι έλαβε από τους Ρώσους εισαγγελείς, η κα Λογκίνοβα κατηγορείται για «πράξεις για να δελεάσουν χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Instagram». Ανέβασε επίσης εικόνες από τα έγγραφα στο Instagram. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομικής πρακτικής της Roskomsvoboda, Sargis Darbinyan, αυτή είναι η πρώτη περίπτωση δίωξης Ρώσου πολίτη με βάση την απλή χρήση του Instagram. «Με αυτήν την προσέγγιση, όλα δέχονται επίθεση, ακόμη και εκείνοι που δημοσιεύουν γάτες και πουλάνε χειροποίητα αντικείμενα», είπε.

Comments


bottom of page