top of page
Εικόνα συγγραφέαTheicons magazine

Χριστουγεννιάτικοι, όμορφοι και μοναδικοί προορισμοί στην Ευρώπη!


Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εορταστική περίοδος μικρών και μεγάλων, καθώς πλημμυρίζουν οι πόλεις με τραγούδι, χρώμα και χαρούμενη διάθεση. Παράλληλα, είναι η γιορτή που επιτρέπει σε όλους λίγες ημέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Όλα είναι πανέμορφα σ΄ αυτήν την μοναδική γιορτή, για την οποία οι πόλεις γεμίζουν με στολισμένα δένδρα, φαντασμαγορικά φώτα, Christmas Markets αλλά και μοναδικές μυρωδιές από τις Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Γι’ αυτούς του λόγους λοιπόν, αξίζει ένα εορταστικό ταξίδι σε κάποια από αυτές, προκειμένου να ζήσεις τα πιο μαγευτικά Χριστούγεννα της ζωής σου.


Ωστόσο, αν δεν επιθυμείς να περάσεις τις διακοπές των Χριστουγέννων σε κάποια ελληνική πόλη, σου έχουμε την λύση. Μπορείς για τα φετινά Χριστούγεννα, να γνωρίσεις τις ομορφιές της Ευρώπης, οι οποίες είναι πανταχού παρούσες και.. παντός καιρού. Πάρε λοιπόν γάντια, σκούφο, κασκόλ και έφυγες!! Κλείστε αεροπορικά εισιτήρια και τα καλυτέρα ξενοδοχεία στις χαμηλότερες τιμές: https://bit.ly/3TqnnSB

Βιέννη – Αυστρία

Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για τα Χριστούγεννα. Τα επιβλητικά κτίριά της και τα κάστρα της στολίζονται και οι φαντασμαγορικές χριστουγεννιάτικες αγορές την απογειώνουν. Η Βιέννη σε προσκαλεί για μια βόλτα στην πλατεία του Δημαρχείου Rathausplatz για να σε ταξιδέψει σε Χριστούγεννα άλλης εποχής με χειροποίητα στολίδια, παιχνίδια και φυσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης έχει ήδη ανοίξει και λειτουργεί ως αργά το βράδυ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Για περισσότερη λάμψη, το πάρκο δίπλα της μεταμορφώνεται σε φωτεινό υπερθέαμα με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια να κρέμονται από τα δέντρα, ενώ το άρωμα του χριστουγεννιάτικου κρασιού Glögg, που σερβίρεται ζεστό, σε προκαλεί για μία δοκιμή!

Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε μια πόλη που γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τέτοια χάρη και κομψότητα όπως η Βιέννη. Οι Χριστουγεννιάτικες αγορές και ο στολισμός της, σε συνδυασμό με την αυτοκρατορική αρχιτεκτονική της δημιουργούν ένα θαυμάσιο σκηνικό για ένα πολύ διασκεδαστικό ταξίδι!

Αφεθείτε στο ζεστό κρασί, τα λουκάνικα και τα φρεσκοψημένα τηγανόψωμα στα ξακουστά μάρκετ της Βιέννης. Κάντε πατινάζ στο Rathausplatz και επισκεφθείτε το Μουσείο με τις χιονόμπαλες στην 17η District.

Από τα πιο σημαντικά που πρέπει να κάνετε στη Βιέννη τα Χριστούγεννα είναι να παρευρεθείτε σε τουλάχιστον μία από τις συναυλίες που διοργανώνονται αυτή την εποχή στην πόλη.

Περισσότερο δημοφιλής είναι η παράσταση «Χριστούγεννα στη Βιέννη» με τους Vienna Boys Choir στο Konzerthaus, όμως υπάρχουν πολλές ακόμα κλασικές εκδηλώσεις για να διαλέξετε. Πράγα – Τσεχία

Στην Πράγα ξέρουν να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! Είναι μια παραμυθένια πόλη, που γεμίζει από φωτάκια, στολίδια και χριστουγεννιάτικα σκηνικά. Διαθέτει πολλές υπαίθριες, χριστουγεννιάτικες αγορές, φάτνες και φυσικά όλα αυτά υπό την υπόκρουση χριστουγεννιάτικων μελωδιών.

Όλα ξεκινούν τέσσερις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα όπου το τυπικό απαιτεί αυστηρή νηστεία μέχρι να εμφανιστεί στον ουρανό το πρώτο αστέρι, το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η πόλη φορά τα καλά της, δέντρα στολίζονται στις γειτονιές και οι βιτρίνες αποκτούν παραδοσιακή διακόσμηση. Το μεγαλύτερο δέντρο ολόκληρης της Τσεχίας στήνεται στην πλατεία της παλιάς πόλης και στο Κάστρο, όπου ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στις 5 Δεκεμβρίου, την παραμονή της γιορτής του, ο Άγιος Νικόλαος επισκέπτεται τα παιδιά στην πλατεία της παλιάς πόλης συνοδευόμενος από έναν άγγελο και ένα διάβολο για να μοιράσει δώρα. Ο Άγιος Νικόλαος, είναι ο επίσκοπος που έζησε στη Μικρά Ασία τον 4ο αιώνα και που φέρνει τα δώρα σε όλες τις σλαβικές χώρες.

Μπορείτε να γευτείτε dumplings γεμισμένα με βατόμουρα ή με καυτερά λουκάνικα τυλιγμένα σε αφράτα ψωμάκια και να ξεδιψάτε με μπίρα.

Κολωνία – Γερμανία

Η Κολωνία είναι γνωστή για τον θεαματικό καθεδρικό ναό που κυριαρχεί στην πόλη με πάρα πολλούς τρόπους.

Από τα τέλη Νοέμβρη έως και την παραμονή της πρωτοχρονιάς η μεγαλύτερη πόλη του Ρίνου-και γενέτειρα του ζεστού κρασιού ‘mulled wine’- φιλοξενεί επτά Χριστουγεννιάτικες εκθέσεις κάποιες εκ των οποίων έχουν μια πολύ συγκεκριμένη θεματολογία.

Θεωρούνται ως μερικές από τις πιο θεαματικές ανοιχτές αγορές της Γερμανίας καθώς αποτελούν πόλο έλξης ντόπιων αλλά και τουριστών, διασκορπισμένες σε ολόκληρη τη πόλη.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να μπείτε στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και να εξοικειωθείτε με τα Γερμανικά ήθη και έθιμα. Ρώμη – Ιταλία

Αν βρεθείτε τα Χριστούγεννα στη Ρώμη, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφίσετε το Κολοσσαίο με το φωτισμένο δέντρο ακριβώς μπροστά του.

Η αιώνια πόλη είναι ιδανική και για τα Χριστούγεννα. Η Ρώμη περιμένει τους χριστουγεννιάτικους ταξιδιώτες της για μια βόλτα στην Piazza Navona, που φιλοξενεί μια μεγάλη αγορά, ενώ στην Piazza del Popolo στήνονται 100 φανταστικές σκηνές από την ιστορία της γέννησης. Για πολλούς, ο απόλυτος προορισμός είναι η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και η παρακολούθηση της λειτουργίας τα μεσάνυχτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον μύθο, τη νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός, οι τρεις μάγοι επισκέφθηκαν τη Μπεφάνα στο σπίτι της και όταν έφευγαν της πρότειναν να πάει μαζί τους για να προσκυνήσουν το Χριστό και να του δώσουν δώρα. Αυτή όμως αρνήθηκε. Μετά το μετάνιωσε και από τότε, κάθε χρόνο πετάει με τη σκούπα της και μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά, ελπίζοντας ότι κάποιο από αυτά είναι ο Χριστός. Αφού φάει καρύδια και μπισκότα που της άφησαν τα παιδιά, γεμίζει τις κάλτσες των καλών παιδιών με δώρα, ενώ τις κάλτσες των «κακών» παιδιών με ένα γλυκό σε σχήμα κάρβουνου!

Η φάτνη στην εκκλησία Santa Maria Maggiore λέγεται ότι είναι η παλαιότερη μόνιμη φάτνη. Είναι σκαλισμένη από μάρμαρο, και χρονολογείται στα τέλη του 13ου αιώνα. Σε αυτή την εκκλησία μάλιστα πιστεύεται ότι έγινε η πρώτη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Τα μεσάνυχτα με τον ερχομό της 25ης Δεκεμβρίου χτυπούν οι καμπάνες.



Comentários


bottom of page